Sosem bírok magammal, ha ajándékozásról van szó. Ha megvan a nagy ötlet az meglepit illetően akkor valószinűleg ideje korán neki látok és elkészítem, megveszem, beszerzem, és többé kevésbé jóval a nagy nap előtt oda is adom :D... hát ilyen vagyok jobban várom mint a saját szülinapom. Szóval most is készült minden: festmény, és torta, és isteni főfogás (sajnos most nem nyers) de nagy volt az öröm. Az ajándékokat majd a kreatív részre rakom. Gitta citromtortáját látva, kigontoltam hogy én is kreálok valamit, ami naagyon krémes és réteges és íncsiklandó. Íme hát a csodás nyers torta ami szerintem eddigi legjobb nyers ételem amit készítettem:
Hozzávalók:
alap:
- 25 dkg mandula
- 10 szem datolya (kicsi)
- méz (opcionális)
- kókuszolaj
- 1,5 tk. nyers kakaó
A fél napra beáztatott mandulát ledarálom a datolyával, és a kakóval, kókuszolajjal majd összegyúrom és kapcsos forma aljába nyomkodom egyenletesen.
Krém:
- 1/2 kg málna
- 1/2 kg eper
- 1 nagy avokádó
- méz, agave szirup
-1,5 ek psyllium husk
A hozzávalókat összeturmixolom. Majd a formába öntöm az alapra és 1 órára mélyhűtőbe rakom.
Vaniliás kesutejszínhab:
- 25 dkg kesudió
- fél vaniliarúd
- fél citrom leve
- agave szirup/ méz
- víz
Nahira, a málna és az eper sok levet ereszt, mielőtt betöltöd a tortába, le kell csepegtetni. A másik dolog, hogy sokkal tömörebb lesz a torta, ha nem turmixolod, hanem csak villával összenyomkodod, és maradnak benne kicsi darabok. Ilyenkor ugyanis a gyümölcsben benne marad a nedvesség, nem töröd fel a sejtfalat, így nem fog annyira "elúszni" a tortád felolvadás után sem.
VálaszTörlésAz más, ha jégkrémtortát csinálsz, akkor mehet a simára turmixolás, akkor viszont tényleg csak fagyasztva áll meg.
Nagyon szép lett, gratulálok!
A lecsöpögtetés megvolt, de én aztán úgy leturmixoltam hogy... XD Észben tartom legközelebb :)és nagyon köszönöm a sok jótanácsot :)
VálaszTörlésHú de jól néz ki!!! :) Biztos nagyon finom is!
VálaszTörlés:)köszönöm szépen a bókot de már csak finom volt..XD az én egyetlen kedvesem nem volt régen nagyon édességes, de ezek a nyers csodák a gyengéi :))
VálaszTörlésHopp még el nem felejtem. Kókusz olajat érdemes a krémrétegekbe rakni (köszönöm Gitta :))akkor még inkább szelhető lesz :)
VálaszTörlésGyönyörű!
VálaszTörlésköszi :D
VálaszTörlés