A megnevezés egy kicsit pontatlan mert az étek fél úton van a krém és a saláta között. Nem ez lesz az utolsó avokádós recept mert én (mi) nagyon imádjuk. És mivel egészséges is, fogyasztjuk is örömmel. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
- 2 db avocado
- 3 db uborka
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kisebb szál zöldhagyma
- fűszerek (petrezselyem, majoranna, pirospaprika só)
- pár csepp citromléAz avokádót villával összetörjük, hozzá adjuk az apróra vágott uborkát és a többi felaprított hozzávalót. Összekeverjük fűszerezzük és valami finom krékerrel, vagy aki szereti magában fogyaszthatjuk is. Mi sajtá készítésű kenyér lepénnyel ettük , mivel még nincs aszalónk egyenlőre így oldjuk meg a dolgt.
Kenyérlepény:
- 35 dk liszt (nálam vegyesen teljes kiörlésű tönköly és rozs felesben)
- 1/2 csomag borkő sütőpor
- vegamix, köménymag, só
- szezámmag, lenmag
- 2 ek olaj
- víz
A száraz anyagokat összekeverjük, aztán hozzá adjuk az olajat és annyi vizet hogy könnyedén nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. A recept eredetiét Vera Vega blogján találtam. http://veravegakonyhaja.blogspot.com/search/label/pizza
Köszönet érte :)
Jajj...mit nem adnék most egy adag ilyenért... (jézusom már a saját blogomat kommentelem????) XD
VálaszTörlés