Tegnap végre elkészítettem az egyik kedvenc mindenevő korombeli bonbonomat amit apum és én imádtunk, illetve még most is imádunk. A kóstoló után pedig megvolt az elismerés, mérföldekkel rávertem a bolti verzióra :) Persze egy apuka mindig elfogult a lányával ,)
Hozzávalók (7-8db-hoz):
- 100g kókuszerszelék
- méz
- kókusztej
- aszatlszilva
- nyers csoki (lásd:link)
A kókuszreszeléket a mézzel, és a kókusztejjel elkezdem turmixolni. Akkor jó ha még nem teljesen krémszerű, hanem darabos egy kicsit. Az aszalt szilvát lerakom egy fóliára és ráhalmozom a kókuszmasszát, úgy hogy minden oldalról körbe vegye. Ha kész vannak 10-15 percre a mélyhűtő jön, aztán rájuk csurgatom a nyers csokit, http://gittarawfood.blogspot.com/2010/03/csokitojas-es-csokinyuszi-husvetra.html (utóbbi műveletet minél gyorsabban és vissza a mélyhűtőbe 5 percre) aztán a sima hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése