2010. július 9., péntek

Hólyaghurut, cystitis

Ha egy szervezet kellően lúgos, és erős akkor ellenálló a betegségekkel szemben, de ha már egyszer megbetegedtünk, akkor valamit tenni kell.
Mert most már négy hét telt el, sok drága gyógyszer, és 25 ezer forinttal könnyebben még mindig némiképp betegen egészen kísérleti majomnak érzem magam. És kiderült, hogy lehet magamtól is meggyógyultam volna az első betegségből, (főleg ha elsőre is szakembert keresek meg nem háiorvost) de a sok antibiutikum tönkre vágta  a flóraállományomat és így még több bajt okozott mint hasznot, és felülfertőzés és amit akarsz...Bár az urulógus azt mondta hogy a hólyag cystitits-sel együtt kell élnie a nőknek! És nem kell mindig rohangálni orvoshoz, mert egy évben kétszer- háromszor véreset pisil az ember az mondthatni "normális". Fogadjam csak el a helyzetet. Mégis többet tudtam meg a dologról mint a háromhetes pályafutásom során a betegséggel vívott harcban, miközben is ügyeletes orvos, helyettesítő orvos, házi orvos, nőgyógyász is látott.
Úgyhogy ma még mindig némiképp fájdalmakkal küzdve, (még hőemelkedésem is volt tegnap ??? de hogy mért, már két hete nem volt és ráadásul ma reggel sokkal jobban voltam mint az egy hóhap alatt bármikor) kísérletbe kezdek. Hátha a végén elmondhatom, hogy a mai szakszerű orvostudomány némiképp borulátó, és nem hisznek a természetes gyógymódokban, remélem én leszek az ellenpélda ami bizonyítja, hog ynem kell együtt élni a hólyaghuruttal!

Ha valami probléma jelentkezik, azt javaslom, hogy ne a háziorvoshoz menj mert szerintem nem célravezető. Legtöbbször olyan erős antibiotikumot ír fel ami olyan mintha aknavetővel lőnél verébre. Biztos hatásos, de se a belső flórádnak nem tesz jót, sem pedig a szervezetednek mivel a baktérium később rezisztenssé válhat az erős antibiotikumra és akkor mit fog felírni???Szóval ha baj van irány egy megbízható urulógus, mert lehet, hogy drága de legalább csak egyszer kell kifizetni neki egy bizonyos összeget (7-10 ezer) és kisebb a lehetősége hogy mellé fog, és ha nem is tetszik amit mond, akkor is legalább megtudod mi a baj. És ha már tudod mi a baj utána lehet nézni a természetes gyógymódoknak is és kiegészítő, vagy teljes kezelésként azt alkalmazni.

Én teljes válszélességgel állást foglalok a mellett hogy, a betegségeket, és problémákat leginkább a táplálkozással lehet megelőzni. (mondjuk épp itt az ellenpélda: vegan, félig nyers evő, tökéletes vérképpel beteg :(. )
Már eddig is lugos vizet ittam ami nálam azt jelenti, hogy ásványvíz és szódabikarbóna keveréke. Ebből 3 litert ittam meg / nap. Ez a testsúly alapján kiszámolható. 20 kg-onként 1 liter. 

Hasztnos tanácsok megelőzéshez, kiegészítő kezeléshez

Tőzeg- és vörösáfonya kapszula 

Természetes antibiotikum hatású gyógynövény, mely nagyon jól alkalmazható húgyúti megbetegedések, fertőzések gyulladások esetén. Egyik fő hatásmechanizmusa hogy nem engedi, hogy a kórokozók megtapadjanak a húgyhójag falán, és gyulladás csökkentő hatása segít a probléma leküzdésében. Én is elkezdtem szedni, és egyenlőre nem tudok nyilatkozni. Úgy gondolom hogy leginkább megelőzésre és kiegészítő kezelésként használható sikeresen. Tehát ha egyszer már utol ért a "felfázás" vagyis a hólyaghurut akkor szerinetm minden nap napi egy kapszula és jóúton vagy a megelőzésben. A gyógynövényboltban az eladó szerint a legjobb a Naturpharma Áfonya-acerola kapszulája, mert ebben vörösáfonya is van ami segíti a tőzegáfonya hatását és erős antioxidáns.

C-vitamin 

Szerintem a c-vitaminról nem kell külön írnom, de arról igen, hogy mennyit adagolj ha már egyszer bajban vagy. Nyugodtan nyomathatsz 6000mg-ot is semmi bajod nem lesz tőle, sőt így olyan lesz mint a boxkesztyű, felveheted a harcot a fertőzéseddel. Megelőzéshez persze nem szükséges ennyi. És hozzá teszem a gyógyszertári C-vitaminok nagyrésze fel sem szívódik. Én inkább az FLP, Herbalife, Nutrilite (Amway) c-vitaminokat ajánlanám. Esetleg a Vitamin királyosaból azt amelyik flavinokkal együtt van.

Fokhagyma kapszula

Az egyik legjobb étrendkiegészítő amit kapni lehet, de ebből kizárólag vagy az FLP-s vagy az Amway-es verziót ajánlom. Több mint 1000mg fokhagymakoncetrátum van bennük, baktérium gyilkos és immunrendszer erősítő, tisztítja a vért, és segít a gyógyulásban. Eheted nyersen is de ennyi mennyiségtől... hát fogalmazzunk úgy hogy a vámpírok biztos elkerülnek majd messzire XD Ja és ha beteg vagy, nyugodtan vegyél csak be belőle dupla adagot, vagy triplát. Ha fent említett két cég termékeit fogyasztod semmi bajod nem lesz.

Olvastam hogy echinacia tartalmú étrendkiegészítő fogyasztása is ajánlott, nekem ez most kifogyott, és nem is tervezem a beszerzését. A lényeg hogy minél természetesebb formában tudjunk hozzájutni.



És a végére persze az abszolút szuper győztes a bacik elleni harcban: 

EZÜST KOLLOID

TÖBB MINT 650 féle baktériumtörzset és gombát, penészt elpusztít, mellékhatása nem ismert, és nem öli ki a hasznos baktériumokat. Ez a JOKER. Itt mégtöbb infót találtok:
A jótékony ezüst


D-MANNÓZ


Ez az ami tutira hat. Keressetek rá a neten. Hihetetlenül jó, persze a dózisról annyit hogy az első három négy napban 2-3 óránként 1 tk 1 pohár vízzel ha nagy a baj. Utána napi 3X majd  2x végül elég ha napi 1X majd heti 1x.
Lehet, hogy nem olyan olcsó, de gyógyszer nélkül meggyógyulhatsz vele. Bárki találta is fel, én emléktáblát készíttetnék neki.


16 megjegyzés:

  1. szia!
    sajna nekem is van tapasztalatpm a témában, bár egy ideje már nem volt semmi ilyen gondom. én sem vgayok híve az orvosoknak, annyira nem, hogy még akkor sem mentem el, amikor nem múlt el a felfázásom hetekig és véreset pisiltem. antibiotikumot nem vagyok hajlandó beszedni, csak ha tényleg halálomon vagyok (3-4 nap 39+fokos láz után rákényszerültem kb egy éve, előtte alig az életem során - ilyenkor közben+utána bélbacifólra kapszulát kell szedni és nem mész tönkre bele anniyra. ilyen pl a protexin)
    szerintem étrendkiegészítőknek sincs sok értelme, a hirdetésekben kicsit túldimenzionálják a hatásukat. a c-vitamin mondjuk talán kivétel. hólyaghurutra meg van egy jó gyógynövényes cucc (urogin, minden gyógyszertárban van) azzal általában pár nap alatt megoldódik a dolog, ha időben elcsíped.
    nem akarok ide könyvet írni, ha érdekelnek még tapasztalatok, írj mailt, a blogomon megtalálod a címet!
    és remélem már meggyógyultál!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia :)
    Hát igen, sajnos én sem lennék híve az orvosnak, de ilyen esetben amikor már ennyi ideje szívat ez dolog. Most például három napja (ma már nem) csak úgy se szó se beszéd hőemelkedésem volt, ez nálam elég kellemetlen mert nem vagyok lázas típus, de olvastam hogy 37,5-37,7 C fokon dolgozik maxon az immunrendszer, ez azért jó hír. Az urogin-t én is szedtem, de az én problémámra sajna már késő volt :(. Jelenleg hullámzó a dolog, hol jobban hol rosszabbul vagyok estére mindig rosszabb, de köszönöm a tippeket. Igyekszem minél természetesebben kezelni a dolgot, de már kezd az agyamra menni, két hét múlva mennék nyaralni...:(

    VálaszTörlés
  3. elfelejtettem írni tegnap: amikor a legszarabb volt a helyzet, és nem javult semmitől hetekig, egy barátnőm kezelt pránanadival, meg beszélgettünk és egy párkapcsolati problémát is a felszínre hoztam-elengedtem.. és másnapra kutya bajom sem volt, és azóta sem. talán van összefüggés :)
    szóval érdemes ilyen területen is körülnézni, lehet h valami lelki dologhoz ragaszkodsz makacsul, és így jelzi a tested, h ideje megoldani..

    VálaszTörlés
  4. Huh azt én nagyon szeretném megtanulni, csak hát egyenlőre nem volt rá alkalmam...(lóvé :/) De ami késik nem múlik, egyébként rögtön önvizsgáltam de az volt a legfurább képzeld, hogy most minden a lehető legjobban alakul az életemben, minden fölfelé ível...szóval nem értettem, aztán elkezdtem próbanapra járni az Ásványvilágba és ott találkoztam egy hihetetlen képességű lánnyal, valami látó lehet, mert olyan dolgokat tudott rólam egy érintéssel ami nem semmi, ő mondta hogy esetleg a tanulással is összefüggésben lehet, hogy nagy volt a nyomás...vagy az...meg nyelvvizsga stb... nem hittem volna, hogy ez ennyire frusztrálna, de ki tudja, egy természetgyógyász mondta azt is, hogy neki öt évvel ez előtti problémák miatt van most torokproblémája... hát nem tudom. De amióta az egy hatalmas ametiszt geóda előtt álldogálok amikor nincs vevő mintha jobban érezném magam. Mondjuk pokoli erejük van a köveknek :) de nem hittem hogy ekkora. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Nahira!

    Úgy fest, hogy nincsenek véletlenek. Mert ugyan teljesen véletlenül akadtam a blogodra, de pontosan ez az a betegség, amivel szívtam hosszasan. Lázam is ugyanígy volt, visszatért, elmúlt, stb. Ezért pár dolgot leírok, ami segíthet, ok?

    Ha a gyógyszerek ellenére sem múlt/múlik el, vizelettenyésztést kell csináltatni mindenképpen, hogy kiderüljön, milyen baci a hibás. Ez nagyon fontos.

    A természetes módszerek közül tudom ajánlani a tőzegáfonyát, ahogy te is írtad.

    Folyadékbevitelből az alábbi módszert ajánlom:
    "Készítsünk két termoszkannába kétféle meleg teát. Az egyik legyen lúgos (zsurlófű, csalán stb...), a másik savas (zöldtea, csersavas feketetea ...). Ürítsük ki a hólyagot, és igyunk meg 3-4 dl teát az egyik kannából. Ez a folyadék kb. ˝-1 óra alatt leérkezik a hólyagba, és ott megteremti a lúgos vagy savas közeget. Amikor ettől a hólyag megtelt, ürítsük ki, és igyunk meg 3-4 dl teát a másik kannából. Úgy 15-20 perc múlva ürítsük ki még egyszer a vizeletet, hogy lehetőleg ne keveredjen a két tea hatása. Így további 15-30 perc után kialakul a hólyagban az ellentétes pH-érték (az ingadozás elérheti a 4-5-öt)."


    A kínaiak szerint a legjobb módszer, ha meleg sóban pihenteted a lábfejeidet, az meggyógyítja a meg/felfázást.

    Itt még van egy pár érdekes dolog:
    http://antalvali.com/comment/28076/felfazas-kezelese-okok-es-a-tenyleges-ok.html

    Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Kedves A! :) Nagyon köszönöm, ez nagyon érdekes, mert én ugye általában lugos cuccokat iszom, de ki fogom próbálni. Még mindig ott tartok, hogy a hólyagom iszonyatosan lüktet ha időnként elmegyek wc-re... egy természetgyógyász tévedt be a boltba a minap és azt ajánlotta, hogy vegyek cickafark füves ülőfürdőt. Ezt is beterveztem mára, mert már mindent megragadok, mert pénteken mennénk nyaralni :( istenem bár helyrejönnék addig. A tenyésztésről annyit, hogy csütörtökön fogom megcsináltatni, és azt javasolta az urudoki hogy gombára is nézzék meg a tenyésztést.

    VálaszTörlés
  7. Most olvastam el a cikket, nagyon hasznos. Köszönöm szépen, és mindenkinek nagyon tudom ajánlani a honlapot. Gyógyulást mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  8. hát mostmár tényleg nagyon sokan drukkolunk, hogy gyógyulj meg!! remélem már el is felejtetted a nyaralás alatt (különben ha tenger felé mentek, a sós víz is tehet csodákat!)
    a potluckra jössz szombaton?

    VálaszTörlés
  9. Sziaaa! Idén a Balatonnál pihenünk, épp most is csak, hogy épp esik, és a nyaralás 70%-ban is esett :( nem baj régi balatoni lányként azért találtam programot. Én kétszer fürödtem eddig, az első után három napig mintha elvágták volna panaszaim... lehet hogy a Balaton is gyógyvíz XD??? aztán egy nap megint rossz és aztán megint jó két napig aztán megint egy rossz nap...szóval amikor már azt hiszem vége akkor kicsit megint... de legalább vannak tünetmentes napok. Kíváncsi leszek az eredményre a sok kedves bloggernek meg köszönet az együttérzésért és a sok jótanácsért. Sajnos a potluckot most ki kell hagynom, épp akkor jövünk eset haza de remélem legközeebb :) nektek jó mulatást és sok fincsi kaját :D

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Nekem is voltak hasonló problémáim, néha még most is. Én az újmedicinába (http://ujmedicina.hu/) ástam bele magam az utóbbi időben (attól függetlenül, hogy természetgyógyász-reflexológus vagyok). El is végeztem a tanfolyamokat. Persze, hogy felismerd, megtanuld mitől lettél "beteg" - ami az újmedicina szerint már a konfliktusod lezajlása után jelentkezik, vagyis a betegség már a gyógyulás folyamata!!! - nem kell elvégezned a tanfolyamokat, csak meg kell értened a saját problémáidat, konfliktusaidat. Ez a legnehezebb része a dolognak!
    Itt pedig az újmedicina fórumát találod meg, ahol a vesemedencéről, húgyhólyag gyulladásról, stb. van szó: http://www.ujmedicina.hu/forum/index.php?PHPSESSID=16e18c02d04f3d1a4c0c6689f6f3384a&topic=121.0
    Nem könnyű elsőre megérteni, de ne add fel. Rengeteget tanulhatsz mások tapasztalataiból, ajánlom, hogy olvasd végig a fórumot. Ha regisztrálsz, még te is tudsz kérdezni. Nagyon segítőkészek az újmedicinát végzettek (orvosok, természetgyógyászok is vannak közöttük), egyből reagálni fognak a kérdésedre.
    Kitartást!
    Zita

    VálaszTörlés
  11. Szia Nahira!

    Csak annyit szeretnék írni - amellett, hogy jobbulást kívánok -, hogy ha nagy dózisú c-vitamint szedsz, nem biztos, hogy az aszkorbinsav a legjobb megoldás. Próbálkozhatsz kálcium-aszkorbáttal helyette, az nem viseli meg annyira a gyomrot.

    VálaszTörlés
  12. Szia Nahira!!

    NAgyon eltűntél, pedig én annyira szerettem a receptjeidet:(..már nem fogsz blogot vezetni?...én írtam egyszer még a betegséged előtt, hogy nagyon szívesen találkoznék veled eszmecserére:)csak nem kaptam választ, így gondoltam, újból megkérdem:) lenne kedved találkozni?

    VálaszTörlés
  13. Kedves olvasóm! Nagyon köszönöm a bókot, tényleg jól esik, a törődés. Nem szeretném befejeznia bolgvezetést, csak épp mostanában nem vagyok túl kreatív, de igyekszem. Illetve ígérem majd megpróbálok rendszeresen írni. Kedves Dettu, azt hiszem e-mail címet cseréltünk. Ha sikerülne akkor a Nyers étel világnapon találkozhatnánk. De majd a többit priviben. Szép napot nektek :)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Nahira,
    tudom, hogy nem ehhez a témához kapcsolódik, de látva, hogy Te is nyitott vagy a természetes megoldásokra és az egészséges életmódra, gondoltam elküldöm ezt a videót.
    http://www.youtube.com/watch?v=0uh6RotBOys
    Édua

    VálaszTörlés
  15. Szia Nahira!

    És segített a diéta? Én is régóta küzdök hasonló problémákkal, de mindig visszatér (még régebben megírtam a saját történetemet http://www.csajbaj.hu/fórum/hólyaghurut/általános-dolgok )

    Most nyáron kipróbáltam a Gynevac oltást. A harmadik oltás körül -öt van- azt hittem, hogy végre végleg elmúlik, mert javult a dolog. Érdemes lehet kipróbálni, ha más már nem segít.

    üdv
    minifőnök

    VálaszTörlés
  16. Sziasztok, tudom hogy hosszú ideje már, hogy írtam, de sok a meló meg a suli... Szóval van csodaszer, tényleg létezik!! A neve D-MANNOZ. Olvassatok utána, de legaláb 3-4 napig kell nagy dózisban szedni és utána reggel-este. Aztán napi 1szer elég. Én ezüskolloiddal kombináltam de önmagában is segít. Tényleg szuper, olvassatok utána életmentő. Most már mindig van otthon. (most buszon vagyok úgy hogy majd még írok). Gyógyuljatok meg ;-)

    VálaszTörlés