2010. november 1., hétfő

Nem tűntem el :)

Helló mindenki, ne haragudjatok a hosszú szünetért, de a fejem fölötti kisfelhő folyamatosan elhavaz úgy, úgy hogy kevés időm van mostanában. De egy gyors bejegyzést, kicsit megkésve. Fantasztikus volt a Nyersétel világnap, nagyon nagyon naaagyooooon jó volt. Olyan isteni finomságokat kóstoltam hogy...huh és az a rengeteg ember.... Nagyon élveztem. Külön köszönet Gittának, nélküle ugyebár nem jöhetett volna létre :).
 A legeslegjobban a nyers tökfőzelék ízlett, de sajnos csak nagyvonalakban mondták el a receptet úgy, hogy ha a gazdája olvassa a sorokat lekötelezne ha írna. Hiszen istei volt!!!! :D
Én Narancs fondüt vittem! Sajnos képet nem csináltam róla, de szerintem jól sikerült. Cakkosra vágott sütőtök belsejében tálaltam, és almát, sütőtököt, banánt lehetett bele mártogatni. Szerintem almával volt a legjobb. Íme hát a recept.

Narancs Fondü

- 250 g kesudió
- 2 narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- őrölt szekfűszeg
- méz ízlés szerint

A kesudiót beáztatás után lecsöpögtetjük, hagyjuk kicsit száradni, aztán porrá daráljuk, hozzá ajduk a narancs levét  és a fűszereket és összeturmixoljuk. És már kész is :)

3 megjegyzés:

  1. A föndüd fantasztikus volt, bár -mint sok minden másból-, ebbe is éppen hogy csak bele kóstoltam. Gratulálok, nagyon dekoratív is volt a finomságod!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm, nekem meg nagyon nagyon nagyon ízlett még az isler ám . Abban is valami narancsos lekvárszerűség volt nem? A lényeg, hogy legalább egy dobozzal kellett volna vennem, mert abból még annyi sem lenne elég :) Amúgy a fondüt anyuméknak is elkészítettem, méghozzá pohárkrém változatban. Annyi volt a turpisság, alma és narancskrém rétegek váltakoztak. Tipp: hogy ne keveredjen össze a narancskrém réteg tetejét mindig hajszálvékony almaszelettel fedtem be, csak erre jött a reszelék.

    VálaszTörlés
  3. óó, hát erről lecsúsztam. pedig nagyon jól hangzik, de mégcsak nem is láttam effélét, mert akkor biztos megkóstoltam volna :( és teged sem láttalak.. nagyon nagy volt a forgatag, de azért örülök, hogy ennyien voltak!

    VálaszTörlés