2010. november 9., kedd

Narancsos krémek

Narancs és már megint narancs :)



Hát úgy tűnik, még mindig ez a sláger nálam. A narancs. Kedvet kaptam a kísérletezésre, és négy változatban készítettem el a narancs fondümet. Volt bíráló bizottság is. És a szavazás egyhangúlag a Avokádóst - Narancskrém javára döntött.

 Avokádós- narancs krém

Hozzávalók:

- 1 db avokádó
- 1 narancs leve
- egy fél citrom leve
- narancs és citromhéj
- még, és agave szirup ízlés szerint
(nem tudom pontosan mennyi narancs levet raktam hozzá, a lényeg hogy ne legyen túl híg)


Narancsos Mogyoró Krém

Hozzávalók:

- törökmogyoró (én csak ledaráltam, de úgy az igazi, ha leáztatod a héját, és úgy őrlöd péppé)
- narancs lé
- méz
- őrölt szegfűszeg
- narancshéj


Banános Narancskrém- vagy Narancsos Banánkrém???

A koncepció itt is ugyanaz, narancslé, banán, és szegfűszeg, egy kis narancshéjjal fűszerezve. Édesíteni szerintem nem kell. Sőt, lehet szegfűszeg sem kell bele... :) de gyors, és íncsiklandó finomság :D

Diós-narancsos változat

Itt sem kell más, mint héjjától megszabadított, leporított dió, hozzá narancslé, citrom, és narancshéj. Ez a változat mézzel és fahéjjal készült, híven a karácsonyi hangulathoz, de szerintem bátran lehet variálni. Én rajta hagytam a héját, mert gyors elhatározás volt az hogy, elkészül, így hát sajnos kicsit kesernyés lett, de azért így is finom volt. Hiába a dió már csak ilyen.

2010. november 1., hétfő

Nem tűntem el :)

Helló mindenki, ne haragudjatok a hosszú szünetért, de a fejem fölötti kisfelhő folyamatosan elhavaz úgy, úgy hogy kevés időm van mostanában. De egy gyors bejegyzést, kicsit megkésve. Fantasztikus volt a Nyersétel világnap, nagyon nagyon naaagyooooon jó volt. Olyan isteni finomságokat kóstoltam hogy...huh és az a rengeteg ember.... Nagyon élveztem. Külön köszönet Gittának, nélküle ugyebár nem jöhetett volna létre :).
 A legeslegjobban a nyers tökfőzelék ízlett, de sajnos csak nagyvonalakban mondták el a receptet úgy, hogy ha a gazdája olvassa a sorokat lekötelezne ha írna. Hiszen istei volt!!!! :D
Én Narancs fondüt vittem! Sajnos képet nem csináltam róla, de szerintem jól sikerült. Cakkosra vágott sütőtök belsejében tálaltam, és almát, sütőtököt, banánt lehetett bele mártogatni. Szerintem almával volt a legjobb. Íme hát a recept.

Narancs Fondü

- 250 g kesudió
- 2 narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- őrölt szekfűszeg
- méz ízlés szerint

A kesudiót beáztatás után lecsöpögtetjük, hagyjuk kicsit száradni, aztán porrá daráljuk, hozzá ajduk a narancs levét  és a fűszereket és összeturmixoljuk. És már kész is :)